Суд розірвав договір оренди землі на Херсонщині з краматорською фірмою

12 Серпня 2021, 15:31

Рішенням господарського суду Херсонської області задоволено у повному обсязі позов Олешківської окружної прокуратури до товариства з обмеженою відповідальністю про розірвання договору оренди та повернення земельної ділянки площею 134 га вартістю понад 5,4 млн. грн.

Про це повідомляють в Прокуратурі Херсонської області.

Прокуратурою з’ясовано, що впродовж тривалого часу товариство, використовуючи землю, розташовану на території Олешківської міської ради, ухилялося від виконання зобов’язання за договором, зокрема, своєчасно не сплачувало орендну плату.

Реагуючи на виявлені порушення, прокуратура звернулась до суду з вимогою розірвання договірних відносин та повернення землі в розпорядження територіальної громади.

Рішенням господарського суду Херсонської області позов задоволено у повному обсязі.

Згідно з реєстром судових рішень, мова йде про Товариство з обмеженою відповідальністю “Вінодел”, що зареєстровано у місті Краматорськ Донецької області.

“У даному випадку прокурором встановлено порушення інтересів держави, яке полягає в користуванні товариством з обмеженою відповідальністю «ВІНОДЕЛ» земельною ділянкою комунальної власності сільськогосподарського призначення без здійснення плати за неї у обсязі та в строки, передбачені умовами укладеного договору, внаслідок чого до місцевого бюджету не надходять значні кошти”, – йдеться у рішенні суду.