Понад 355 млн. грн плати за землю отримали бюджети громад Херсонщини

13 Серпня 2021, 14:31

Інфографіка: ГУ ДПС у Херсонській області, АРК та м. Севастополі

Згідно з інформацією відділу координації та моніторингу доходів бюджету Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі, протягом періоду з січня по липень 2021 року власники та орендарі земельних ділянок перерахували до бюджетів громад Херсонщини 355,6 мільйонів гривень плати за землю.

Про це повідомляє Головне управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі.

Якщо порівняти з аналогічним періодом минулого року, – надходження збільшилися на 27,9 млн. гривень або на 8,5%.

Майже 68% від загальної суми зібраного платежу, або 241,4 млн. гривень, внесли підприємства. Ще 114,2 млн. гривень перерахували місцевим громадам мешканці регіону.

Також у Головному управлінні ДПС у Херсонській області, АРК та м. Севастополі звертають увагу власників землі та землекористувачів – юридичних осіб і громадян на своєчасність розрахунків з бюджетом. Кошти, сплачені у вигляді земельного податку та орендної плати за землю, спрямовуються на ефективне розв’язання питань життєзабезпечення та розвиток населених пунктів.

Реквізити рахунків для зарахування доходів до державного та місцевих бюджетів платники податків Херсонщини можуть дізнатися на офіційному субсайті відомства за посиланням.