Підозрюваному у вбивстві поліцейського обрано запобіжний захід

17 Серпня 2021, 15:46

Ілюстрація: відкрите джерело з Мережі.

17 серпня слідчим суддею Херсонського міського суду Херсонської області було розглянуто клопотання слідчого поліції про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою відносно чоловіка, підозрюваного у вбивстві поліцейського.

Про це повідомляє Херсонський міський суд Херсонської області.

З подання слідчого вбачається, що 15 серпня мати підозрюваного викликала «швидку допомогу» та екіпаж групи реагування місцевого підрозділу поліції, оскільки у її сина сталося різке загострення психічної хвороби. Підозрюваного мати встигла замкнути в літній кухні, однак останній, через вікно побачивши співробітників поліції, вибіг з приміщення та спричинив ножові поранення фельдшеру та 43-річному старшому сержанту поліції. Від отриманих травм старший сержант поліції помер в кареті медичної допомоги.

В судовому засіданні підозрюваний пояснив, що проживає за адресою реєстрації разом з матір’ю. Не одружений, дітей не має, є інвалідом ІІ групи, не працює. Інших пояснень не надавав.

Захисник вважала, що клопотання не підлягає задоволенню, оскільки її підзахисний перебуває на обліку з психічним захворюванням, неодноразово лікувався, тому до нього має бути застосований запобіжний захід у вигляді поміщення до лікувального закладу.

Ухвалою слідчого судді до підозрюваного було застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком до 8 жовтня 2021 року включно.

Як повідомлялось раніше, на Херсонщині під час виконання службових обов’язків загинув поліцейський.