Підозрюваній у хабарництві керівниці залізничної станції в Генічеську обрали запобіжний захід

11 Серпня 2021, 16:49

11 серпня у Херсонському міському суді було розглянуто клопотання слідчого поліції про застосування запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту відносно керівника однієї із залізничних станцій області, підозрюваної в отриманні неправомірної вигоди.

Про це повідомляють в прес-службі Херсонського суду. 

З матеріалів клопотання вбачається, що службова особа, використовуючи службове становище всупереч інтересам служби, з корисливих мотивів, з метою протиправного збагачення, вимагала та отримала від фізичної особи-підприємця кошти у сумі 1 тис. грн. щотижнево, за сприяння останньому у здійсненні господарської діяльності (торгівлі продуктами харчування) на території залізничної станції без офіційного оформлення договірних взаємовідносин.

Таким чином, зазначена особа підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України, за яке передбачено покарання у виді позбавлення волі строком від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

У судовому засіданні підозрювана частково визнала свою причетність до злочину, в якому підозрюється. Не заперечувала проти задоволення клопотання.

Ухвалою слідчої судді Радченко Г. А. підозрюваній було застосовано запобіжний захід у вигляді особистого зобов`язання. Крім того підозрювану зобов`язано прибувати за кожною вимогою до слідчого, прокурора, суду, а також покласти на неї обов’язки: повідомляти слідчого, прокурора чи суд про зміну свого місця проживання та роботи та утримуватись від спілкування зі свідком. Також, підозрюваній роз`яснено, що у разі невиконання покладених на неї обов’язків до неї може бути застосований більш жорсткий запобіжний захід і може бути накладено грошове стягнення в розмірі від 0,25 розміру мінімальної заробітної плати до 2 розмірів мінімальної заробітної плати.

Як повідомлялось раніше, працівники Управління стратегічних розслідувань в Херсонській області отримали оперативну інформацію, що керівник залізничної станції «Генічеськ» щотижнево отримує неправомірну винагороду від приватного підприємця за дозвіл здійснення торгівлі продуктами харчування на території залізничного вокзалу.

10 серпня, правоохоронці задокументували протиправну діяльність 33-річної зловмисниці під час отримання чергового «траншу».