Новий проєкт для ОТГ «Поліцейський офіцер громади» вже запроваджується на Херсонщині

16 Серпня 2021, 13:55

Фото: ГУ Національної поліції в Херсонській області.

Поліцейський офіцер громади – це наступний крок у реформі Національної поліції. Його основна мета – забезпечити кожну територіальну громаду окремим офіцером, який не тільки працюватиме на території цієї громади, але й житиме там.

Повідомяють у Головному управлінні Національної поліції в Херсонській області.

Детально про даний проєкт доповів начальник Головного управління Національної поліції в Херсонській області полковник поліції Олександр Прокудін на традиційній селекторній нараді.

Національною поліцією України третій рік у територіальних громадах 21 області успішно впроваджується проєкт «Поліцейський офіцер громади». Наразі вже працюють 632 поліцейських офіцерів громади, які обслуговують майже 6,4 млн. громадян, оскільки безпека є одним із найголовніших пріоритетів для комфортного розвитку та життєдіяльності людей, мешканці громад, де запроваджено проєкт, почувають себе у безпеці.

Мета проєкту «Поліцейський офіцер громади» – пошук спільних з громадою рішень цих проблем для створення безпечного, комфортного життя населення цієї громади:

  • ПОГ виконує лише функції що стосуються забезпечення безпеки та порядку в громаді;
  • ПОГ отримує гідну ЗП та матеріально-технічне забезпечення від громади та поліції;
  • ПОГ живе та працює на території громади яку обслуговує, або у безпосередній близькості від неї.

Поліцейський офіцер громади отримує самостійність у прийнятті рішень, що стосується вирішення безпекових проблем громади – складає план, працює на запобігання правопорушенням та звітує про свою роботу перед громадою. ПОГ будує відносини із керівництвом громади на засадах рівності та партнерства.

Дві громади Херсонщини вже беруть участь у 1 етапі позачергового запровадження проєкту, а саме Олешківська та Хрестівська територіальна громада.

Наразі відбувся конкурс серед поліцейських ГУНП в Херсонській області на посади поліцейського офіцера громади зазначених громад. Два кандидати, що пройшли усі етапи конкурсу проходять навчання у Харківському національному університеті внутрішніх справ, після завершення навчання жовтні –листопаді 2021 року поліцейські будуть призначені на відповідні посади.

Територіальні громади, які бажають взяти участь у проєкті в період з 16 по 20 серпня 2021 року заповнюють онлайн анкету на участь у проекті «Поліцейський офіцер громади» (посилання на анкету буде направлено кожному голові громади окремо).

З тими територіальними громадами, які заповнили анкети, надали гарантійні листи та відповідають умовам проєкту буде підписано меморандум про співпрацю і партнерство та вони прийматимуть участь у проєкті.