36 мільйонів гривень буде виділено на житло для дітей-сиріт на Херсонщині

09 Серпня 2021, 17:58

Відповідно до Закону України «Про Державний бюджет України на 2021 рік» Херсонській області передбачено субвенцію з державного бюджету місцевим бюджетам на проєктні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, та забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа в сумі 36,6 млн грн.

Про це повідомляють в ХОДА. 

У результаті кошти субвенції розподілено наступним чином:

  • 3,3 млн грн на придбання житла для дитячого будинку сімейного типу Нововоронцовської селищної ради;
  • 4,0 млн грн на придбання житла для дитячого будинку сімейного типу Херсонської міської ради;
  • 29,3 млн грн, розподілено між дітьми-сиротами, дітьми позбавлених батьківського піклування, особами з їх числа на виплату грошової компенсації для придбання житлових приміщень.

Крім того, виплата грошової компенсації на придбання житла для осіб віком від 23 до 35 років та осіб старше 35 років передбачає співфінансування з місцевих бюджетів:

  • для осіб віком від 23 до 35 років в розмірі 30% від граничної вартості придбання житла, що становить 118,8 тис.грн,
  • для осіб віком старше 35 років – 70%, що становить 415,7 тис.грн.

В.о. директора Департаменту соціального розвитку облдержадміністрації Галина Козакова зазначила: «Головам громад, особам яких розподілено грошову компенсацію, необхідно передбачити в місцевих бюджетах кошти для придбання відповідних житлових приміщень. Разом з тим хочеться подякувати Голопристанській, Нижньосірогозькій, Новотроїцькій, Новокаховській, Херсонській громадам за формування якісних списків осіб, які претендують на призначення грошової компенсації».