На Херсонщині виявили чергову незаконну плантацію канабісу

14 Серпня 2021, 13:46

Оперативниками сектору поліцейської діяльності №1 смт. Велика Олександрівка викрили 45-річного місцевого жителя у вирощуванні коноплі. Під час обшуку на його присадибній ділянці поліцейські знайшли та вилучили 34 кущі конопель елітних сортів. 

Про це повідомляють в Нацполіції. 

Підозрюваний замовляв насіння конопель через інтернет-месенджери. Потім ростив саджанці у спеціальних ємкостях та висаджував у грунт в теплиці.  Для конспірації посів був огороджений та закритий плівкою. Кожен кущ ретельно доглядався та поливався.

Того ж вечора в Генічеському районі в с. Генгірка місцеві поліцейські знайшли 150 патронів до автомату Калашникова та 28 кущів конопель в недобудові. Нині поліцейські проводять заходи по встановленню власника даної знахідки. Усе вилучене та направлено на дослідження.

За даними фактами відкриті кримінальні провадження за ст. 310 КК України «Посів або вирощування снотворного маку чи конопель». та ст. 263 «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами» КК України. Тривають досудові розслідування.