На Херсонщині судитимуть поліцейського за хуліганство із застосуванням зброї

03 Серпня 2021, 16:17

Херсонською обласною прокуратурою направлено до суду обвинувальний акт стосовно співробітника поліції за фактом грубого порушення громадського порядку, вчиненого із застосуванням травматичного пістолету (ч. 4 ст. 296 КК України).

Про це повідомляють в Херсонській обласній прокуратурі.

Установлено, що червні поточного року поліцейський, перебуваючи у відпустці на території Херсонської області, керуючи власним транспортним засобом «SKODA ОCTAVIA», на автодорозі в поблизу с. Червоне Поділля Каховського району, порушив Правила дорожнього руху, створивши аварійну ситуацію, що могла призвести до зіткнення з автомобілем «RENAULT», у якому знаходилися малолітні діти.

У результаті між працівником поліції та особами, які знаходилися у салоні автомобіля «RENAULT», стався словесний конфлікт з приводу порушення Правил дорожнього руху, після чого поліцейський, безпричинно з хуліганських спонукань, в присутності інших осіб, у тому числі неповнолітніх та малолітніх дітей, застосувавши травматичний пістолет, вистрілив у водія та пасажира автомобіля «RENAULT», спричинивши їм легкі тілесні ушкодження, які викликали короткочасний розлад здоров’я та порушив нормальну діяльність руху транспорту на дорозі.

У разі визнання судом чоловіка винним, йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.