На Херсонщині до нового навчального року готові майже всі заклади освіти

30 Серпня 2021, 21:35

Стан готовності закладів освіти області до роботи в новому 2021/2022 навчальному році стало одним із питань порядку денного селекторної наради.

Про це повідомляють в ХОДА. 

За словам в.о. начальника управління освіти і науки облдержадміністрації Ніни Левенець, цьому питанню приділялося багато уваги та були визначені конкретні завдання, які дозволили активізувати діяльність громад по створенню якісних умов для навчання:

«Всі заклади освіти Херсонщини оглянуто комісіями і вони готові розпочати новий навчальний рік, окрім Каховського аграрного коледжу, де за рішенням суду навчальний процес зупинений. На даний час справа знаходиться на розгляді в апеляційному суді. Також завершено всі поточні ремонти, що були заплановано на 552 об’єктах та більше 50% капітальних ремонтів із 157 запланованих».

Особливу увагу під час селекторної наради звернули на показник вакцинації працівників освіти. Наразі він складає 50%.

На виконання Національного плану вакцинації, відповідно до якого 80% працівників мають бути провакциновані, не досягнуто такого показника в жодній школі Білозерської, Борозенської, Великокопанівської, Виноградівської, Калинівської, Лазурненської, Новомиколаївської, Новоолександрівської, Присиваської, Станіславської, Чорнобаївської та Ювілейної громад.

Тоді як всі школи Кочубеївської, Мирненської громад готові до роботи в звичайному режимі, у Великоолександрівській громаді – 83% шкіл, Нижньосірогозькій – 70%, кожна друга школа – у Великолепетиській, Голопристанській, Милівській, Олешківській, Тавричанській громада.