Херсонські прикордонники виявили автівку з підробленим VIN-кодом

28 Серпня 2021, 14:10

До контрольного пункту в’їзду-виїзду «Каланчак» на автомобілі «Део-Ланос» прибув громадянин України, який направлявся в бік тимчасово окупованого Криму. Під час візуального огляду транспортного засобу прикордонники спільно з митниками виявили невідповідність ідентифікаційного номеру на рамі автомобіля та у реєстраційному документі транспортного засобу.

Про це повідомляють в ДПСУ.

Про виявлення ознак злочину, передбаченого ст. 121-1 КУпАП «Експлуатація водіями транспортних засобів, ідентифікаційні номери складових частин яких не відповідають записам у реєстраційних документах» прикордонники повідомили співробітників Національної поліції. Для з’ясування усіх обставин справи водій у супроводі поліцейських на автомобілі вибув з пункту пропуску.

З початку року, військовослужбовці Херсонського прикордонного загону відмовили у виїзді з території України 377 громадянам України та не пропустили на територію України 458 іноземців.

У переважній більшості, дорослим громадянам України відмовляють у виїзді у зв’язку із закінченням терміну дії паспорта, а дітям – у зв’язку з відсутністю паспортних документів, або доручення одного з батьків.

Щодо іноземців, то, здебільше, їм відмовляють у в’їзді за незаконне відвідування тимчасово окупованих територій України, недійсні, або підроблені паспортні документи та у зв’язку із наявністю заборони на в’їзд на територію України.

Серед іноземців, яким прикордонники змушені були відмовити у в’їзді найбільше громадян Єгипту – 242, Російської Федерації – 84 та Сирії – 43.