8 серпня на Херсонщині сталося 11 пожеж на відкритих територіях

09 Серпня 2021, 17:38

Рятувальники Херсонщини ліквідували 11 пожеж на відкритих територіях.
8 серпня на відкритих територіях області зафіксовано 11 пожеж. Горіли сухостої, пожнивні залишки та сміття. Всі пожежі ліквідовані силами пожежно-рятувальних підрозділів Служби «101». Загальна площа гасіння склала 8,35 га.
❗Рятувальники Херсонщини закликають громадян відмовитись від спалювання стерні, сухої трави, листя та інших побутових відходів! Адже кожен підпал не лише завдає суттєвої шкоди довкіллю, знищуючи живу природу, а й призводить до інших негативних наслідків, несучи загрозу життю та здоров’ю людей.

Як повідомлялось раніше, 27 травня на базі Олешківського лісництва Олешківського лісомисливського господарства  Херсонського області відбулися спільні тренування за темою «Дії органів управління та сил цивільного захисту області щодо ліквідації надзвичайної ситуації, спричиненої лісовою пожежею. Вдосконалення питань організації  взаємодії та координації дій».

“Згідно задуму до оперативно-диспетчерської служби Головного управління ДСНС області від диспетчера Херсонського обласного управління лісового господарства надійшло повідомлення про лісову пожежу, що виникла в 9-му кварталі Олешківського лісництва.

З моменту отримання повідомлення до місця виникнення лісової пожежі направлені сили та засоби Головного управління  ДСНС України у Херсонській області та підпорядкованих пожежно-рятувальних підрозділів.

Далі бойові розрахунки пожежно-рятувальних підрозділів, лісників та залучений з військової частини гелікоптер гасять «вогонь». Підрозділи матеріально-технічного забезпечення організовують харчування особового складу та заправку паливно-мастильними матеріалами.