Заяви на вступ до ХДАЕУ подали 14 випускників з ТОТ АР Крим – Верігіна

21 Липня 2021, 14:29

На першому етапі подачі документів своє прагнення навчатися в Херсонському державному аграрно-економічному  університеті виявили 14 випускників з території тимчасово окупованого Криму.
“У рамках підписаного Меморандуму між Сектором регіонального представництва АР Крим та м. Севастополя та Південноукраїнським офісом Громадської організації «Крим SOS», разом з головним спеціалістом Сектору Аліною Медведьовою та представником громадської організації «Крим SOS» Віктором Вуйка проведено робочу нараду з керівником освітнього центру «Крим – Україна» та «Донбас – Україна» Херсонського державного аграрно-економічного університету Тетяною Панкратьєвою.
Нарада відбулася в останній день першого етапу прийняття документів від абітурієнтів з тимчасово окупованих територій Криму, які бажали вступити в університет через освітні центри «Крим – Україна».
На першому етапі прийнято 14 заяв, 8 із яких було рекомендовано зарахувати на навчання за кошти державного бюджету. Останні 6 осіб були зараховані на навчання за контрактною основою, але з можливістю переведення в подальшому на бюджет”, – йдеться в повідомленні.
Також  при Херсонському державному аграрно-економічному університеті почали працювати підготовчі курси для вступників з ТОТ АР Крим, одна абітурієнтка не тільки мала нагоду бути зарахованою на бюджет, але і почала відвідувати підготовчі курси при університеті та отримувати стипендію у розмірі 4 588 грн. та як внутрішньо переміщена особа, соціальну допомогу у розмірі 1 тис. грн.
Керівник освітнього центру Тетяна Панкратьєва сподівається на збільшення кількості вступників під час другого етапу вступу до вищого навчального закладу, який буде тривати до 24 вересня 2021 року.
Інформаційні буклети університету були розміщені у центрах надання адміністративних послуг на КПВВ «Каланчак», «Чонгар».