За вихідні на Херсонщини вакциновано близько 4 тисяч осіб

26 Липня 2021, 13:56

Ілюстративний колаж: IPC-Херсон.

На традиційній щотижневій селекторній нараді в ХОДА озвучено оновлені цифри щодо вакцинації на Херсонщині. 

Про це повідомляють в ХОДА.

Як доповів директор Департаменту здоров’я облдержадміністрації Віктор Короленко, протягом 24-25 липня в області здійснено 3876 щеплень, тоді як всього за 23 липня було здійснено 3363 щеплення. У закладах охорони здоров’я вакциновано 1240 осіб, а у центрах масової вакцинації – 2636 осіб.

«Наразі у залишку перебуває 60 801 доза вакцини, яку нам варто якнайшвидше використати відповідно до затвердженого плану вакцинації. Необхідно і надалі здійснювати виїзди, забезпечувати роботу пунктів щеплення і центрів масової вакцинації», – зазначив Віктор Короленко.

Також, продовжується вакцинація проти COVID-19 на КПВВ. Наразі здійснено 45 щеплень, з них 36 осіб отримали першу дозу, 9 осіб – другу дозу вакцини.

У курортних зонах щеплено 736 осіб. Лідером вакцинальної кампанії серед курортних громад є Скадовська, тут зроблено 558 щеплень.

Заступник голови облдержадміністрації Микола Якименко підкреслив важливість вакцинування населення: «Прошу голів органів місцевого самоврядування максимально активізувати вакцинальну кампанію та взяти це питання на особистий контроль».