За минулий місяць на Херсонщині 23 дитини-сироти влаштовано в прийомні сім’ї

12 Липня 2021, 12:24

Кількість територіальних громад, де стовідсотково забезпечується право дітей-сиріт на сімейне виховання, збільшилася на 2 громади, порівняно з минулим місяцем, а кількість влаштованих дітей на 23. 

Про це повідомляють в ХОДА за результатами щотижневої селекторної наради.

Начальник служби у справах дітей Людмила Афанасьєва наголосила на важливості аналізу стану заповнення уже існуючих прийомних сімей, дитячих будинків сімейного типу дітьми та забезпечити створення нових прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу. Ці заходи сприятимуть збільшенню кількості дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, влаштованих до сімейних форм виховання.

«Держава в особі органів опіки та піклування, позбавляючи батьків батьківських прав, а дитину батьків, повинна дати такій дитині інших батьків або осіб, які їх замінять. Поки йдуть судові процеси, маємо вже шукати для дитини таких батьків. Таким чином зможемо досягти того, щоб кожна дитина, позбавлена батьківського піклування, знайшла люблячу сім’ю», – зазначила Людмила Афанасьєва.

Функціонування таких родин сприятиме вирішенню питання зайнятості членів громад за кошти державного бюджету, адже саме за кошти державного бюджету утримуються такі родини.

Особливу увагу приділятимуть забезпеченню своєчасного повернення до територіальних громад дітей, які залишені батьками в інших країнах та інших областях або влаштовані там до інституційних закладів і не відвідуються батьками. При надходженні інформації про таких дітей негайно надаватиметься доручення службам у справах дітей вжити невідкладні заходи щодо повернення таких дітей, надання їм відповідного статусу та влаштування до сімейних форм виховання.