Верховна Рада ратифікувала угоду на будівництво житла для ВПО в Херсоні

15 Липня 2021, 11:40

Парламент ратифікував Рамкову угоду між Україною та Туреччиною щодо будівництва житла для кримських татар та пільговиків.
Верховна Рада України сьогодні, 14 липня, ратифікувала Рамкову угоду між Урядом України та Урядом Турецької Республіки про співробітництво у сфері будівництва житла для представників кримськотатарського народу та пільгових категорій громадян України.
«За» проголосували 333 народні депутати.
Згідно із Рамковою угодою, Туреччина надасть Україні допомогу шляхом будівництва 500 квартир.
450 з них будуть передані представникам кримськотатарського народу, решта – пільговим категоріям громадян, зокрема внутрішньо переміщеним особам та учасникам АТО/ООС.
По 200 квартир будуть збудовані у Миколаєві та Херсоні – найближчих обласних центрах до адміністративної межі із Автономною Республікою Крим. Ще 100 – у Києві.
Розпочати будівельні роботи у зазначених містах планується до кінця поточного року. Окрім житла заплановане також будівництво супутньої інфраструктури.
Відповідальність за розподіл та передачу житла у приватну власність покладена на органи місцевого самоврядування. Також участь у складанні списків на отримання житла громадянами України – представниками кримськотатарського народу братиме Міжнародний благодійний фонд «Фонд національного добробуту Криму».
Нагадаємо, 10 квітня 2021 року Віцепрем’єр-міністр України – Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков та міністр навколишнього середовища та містобудування Туреччини Мурат Курум підписали Рамкову угоду між урядом України та урядом Турецької Республіки про співробітництво у сфері будівництва житла для представників кримськотатарського народу та пільгових категорій громадян України. 9 червня 2021 року зазначену угоду схвалив Кабінет Міністр України.