В Залізному Порту чоловік пограбував відпочивальників, отруївши їх невідомою речовиною

12 Липня 2021, 11:56

Подія сталася в одному з розважальних закладів у курортному с. Залізний Порт на Херсонщині. В поліцію надійшло повідомлення, що вночі у кафе невідомий чоловік пограбував двох відпочивальників з Кропивницького, підсипавши їм у напій невідому сильнодіючу речовину. В результаті цього чоловіки втратили свідомість, а зловмисник забрав у них золоті прикраси та майже 8 тисяч гривень.

Про це повідомляють в Нацполіції. 

Як повідомив керівник відділення поліції №1 (м. Гола Пристань) Олексій Войчек, потерпілих у непритомному стані та з ознаками отруєння невідомою речовиною негайно госпіталізували до лікарні. До ранку їх стан стабілізувався. А в той час на місці працівники поліції опитали працівників кафе, де стався злочин, а також дружину одного з постраждалих. За словами жінки, за столик до чоловіків підсів невідомий чоловік та пригостив відпочивальників пивом, після чого вони і втратили свідомість.

Жінка описала поліцейським прикмети невідомого і правоохоронці почали відпрацьовувати населений пункт. Приблизно через 30 хвилин працівники сектору реагування патрульної поліції помітили на набережній схожого за прикметами чоловіка. Під час особистого огляду у нього вилучили речі потерпілих.

Затриманим виявився 30-річний житель Дніпропетровської області, раніше судимий за розбій. Окрім речей постраждалих, у нього вилучили упаковку із залишками невідомої речовини, яка направлена на експертизу. Також зразки крові потерпілих направлені на експертизу, щоб з’ясувати, яку саме речовину зловмисник підсипав у напій.

Нині підозрюваний перебуває під вартою. Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 186 «Грабіж» Кримінального кодексу України. Зловмиснику може загрожувати до 6 років позбавлення волі.