В параді до Дня Незалежності вперше візьмуть участь кінологи-прикордонники зі службовими собаками

12 Липня 2021, 11:19

Собаки прикордонників вперше стануть учасниками параду до Дня Незалежності України.
Підготовка парадного розрахунку кінологів та їх чотирилапих напарників уже розпочалась на базі Кінологічного навчального центру Державної прикордонної служби України, що у Великих Мостах на Львівщині.
Для участі у параді відібрані 33 кінологи зі службовими собаками, які представлятимуть прикордонне відомство у День Незалежності України.
Усі собаки, які братимуть участь у параді, спеціалізуються на пошуку зброї та наркотиків і вже встигли зарекомендувати себе на службі.
Тренування на базі Центру триватимуть до кінця місяця, а потім продовжаться у Києві. Собаки мають поводити себе спокійно, звикнути до місця проведення заходу, не реагувати на сторонніх людей та інші подразники.
Собаки-прикордонники несуть службу  на тимчасовій адмінмежі з ТОТ АР Крим. Їх використовують на КПВВ “Каланчак”, “Чонгар” та “Чаплинка”, що на Херсонщині.
Так, 25 грудня 2020 року, під  час огляду транспортного засобу, за допомогою службового собаки Губр, прикордонники спільно з представниками митниці виявили приховану сіро-зелену речовину, приблизною вагою до 1 граму, яка знаходилася під переднім пасажирським сидінням.

А  10 травня  поточного року до контрольного пункту в’їзду-виїзду «Чаплинка» на автомобілі «Мерседес» прибув громадянин України, мешканець Дніпропетровської області, який направлявся на тимчасово окуповану територію України. Чоловік намагався провезти в своему авто заборонені для перевезення пігулки. Під час огляду транспортного засобу за допомогою службового собаки в салоні автомобіля серед особистих речей прикордонники спільно з представниками ДФС виявили 200 пігулок медичного препарату «Корвалтаб» по 7,5 мл в кожній пігулці.