В Херсонській міськраді обіцяють вивезти вантажівку з радіоактивним брухтом за межі міста вже сьогодні

07 Липня 2021, 11:46

6 липня, о 20:30, працівники Одеської міжобласної філії Державного спеціалізованого підприємства “Об’єднання “Радон”” закінчили роботи з ліквідації небезпеки вантажу, завезеного на території торговельного морського порту.

Про це повідомляють в Херсонській міській раді. 

За інформацією начальника відділу з питань цивільного захисту Херсона Олександра Лещенка, уже сьогодні автомобіль із вантажем покине територію міста.

Нагадаємо, 5 липня на територію порту автомобілем SCANIA було завезено вантаж (металобрухт). У ході перевірки було виявлено, що на металобрухті фіксується перевищення радіаційного фону.

Міська комісія з питань ТЕБ та НС зобов’язала перевізника, який завіз на територію морського торговельного порту вантаж із перевищенням радіаційного фону, провести заходи з ліквідації небезпеки.

Нагадаємо, що у Херсонське районне управління поліції надійшло повідомлення від Державного інспектора з охорони навколишнього середовища про те, що на територію Херсонського морського порту заїхав вантажний автомобіль з причепом. В результаті чого відбулося автоматичне спрацювання сигналізаційного дозиметра щодо перевищення природного рівня радіаційного фону в 4 рази.

На місці події поліцейські виявили на території Херсонського морського порту вантажний автомобіль «Scania» з причепом. Водій надав товаротранспортну накладну, згідно з якої він перевозив 40 тон брухту чорних металів з Полтави до Херсона.

У ході огляду місця події за участю спеціалістів були проведені заміри природного рівня радіаційного фону вантажного автомобіля, в результаті чого було встановлено перевищення природного рівня радіаційного фону у задній частині вантажного причепа в 4 рази. Водій даного автомобіля від будь-яких пояснень відмовився.