В Херсоні будують храм з пінопласту

05 Липня 2021, 13:15

Незабаром в місті Херсон з’явиться ще одна культова споруда. Новий храм, будівництво якого знаходиться на фінальній стадії, розташовуватиметься біля ТЦ “Європорт”. Матеріал, що використовують під час возведення споруди, є досить незвичним для будівництва храмів та церков. 

Про це повідомляють в Херсонській єпархії ПЦУ. 

“Храм будується за новою для нас сучасною технологією, зі спеціального пінопласту, який потім буде укріплено і покрито твердою цементною оболонкою, з огляду на цю обставину, можна в технологічному плані вважати його для єпархії пілотним проєктом.

Якщо в майбутньому технологія себе виправдає, там, де цього потребуватимуть обставини на місцях, як варіант, можна буде будувати такі полегшені і більш дешеві храмові споруди.

 

Цей храм будується виключно на пожертви небайдужих людей, яких виявилося досить багато, і це дало можливість напрочуд швидко просунутися в реалізації цього проєкту, без залучення потужних спонсорів”, – йдеться в повідомленні.

Також повідомляється, що в неділю біля майбутнього храму відбувся молебен. Відправу очолив єпископ Херсонський і Таврійський Никодим. Напередодні, в суботу, після того, як вже для цього була готова основа для встановлення споруди, впродовж дня змонтували основну конструкцію майбутнього храму.

На сторінці в соцмережі користувача Іоана Замараєва  також з’явились кадри монтажу майбутньої споруди.