Уряд схвалив проєкт постанови про підвезення громадян до КПВВ на адмінмежі з Кримом

29 Липня 2021, 14:11

Фото IPC-Херсон

28 липня 2021 року на своєму засіданні Кабінет Міністрів України схвалив проєкт постанови «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України».

Про це повідомлябть в Міністерстві реінтеграції тимчасово окупованих територій України. 

Постанова спрямована на забезпечення захисту та реалізацію соціальних прав населення, яке проживає на тимчасово окупованій території України, реалізацію єдиного підходу до належного перетину лінії розмежування у Донецькій і Луганській областях, адміністративної межі з АР Крим та м. Севастополь.

З початком збройної агресії РФ проти України у 2014 році було встановлено КПВВ на лінії дотику в Донецькій та Луганській областях та на адміністративній межі з Автономною Республікою Крим та м. Севастополь.

Проте, на сьогодні існує проблема організації переміщення громадян, які перетинають лінію дотику та адмінмежу без транспортного засобу, в тому числі жінок з дітьми, людей похилого віку, осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення.

«Документ, який було прийнято сьогодні на засіданні Уряду, дозволить забезпечити нашим громадянам, які прибувають з тимчасово окупованих територій України не автівкою, нормальне пересування до КПВВ. Ця послуга абсолютно безкоштовна. Забезпечувати автобусне перевезення буде державне підприємство «Реінтеграція та відновлення», яке належить до сфери управління Мінреінтеграції», – сказав генеральний директор Директорату реінтеграції та гуманітарного розмінування Денис Тацій.

Автобусне перевезення відбуватиметься в межах підконтрольної Уряду території України від КПВВ до лінії дотику та у зворотному напрямку.