У Херсоні судитимуть підприємця за шахрайство з захисними масками у розпал пандемії

04 Липня 2021, 11:11

За процесуального керівництва Херсонської окружної прокуратури до суду спрямовано обвинувальний акт стосовно підприємця за фактом заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене у великих розмірах (ч. 4 ст. 191 КК України).
Про це повідомляють в Херсонській прокуратурі.
Слідством установлено, що у квітні минулого року керівником підприємства укладено договір з однією з комунальних лікарень міста про постачання медичних масок у кількості 50 тис. шт. Проте, всупереч умовам договору, під час пандемії коронавірусу COVID-19, до медичного закладу було поставлено товари, які не відповідають умовам і предмету закупки.
Внаслідок вчиненого місцевому бюджету завдано матеріальної шкоди у розмірі 600 тис. грн. 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалось слідчим відділом Херсонського районного управління поліції Головного управління Нацполіції в області.
У разі доведення вини, обвинуваченому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.
Згідно з інформацією на Прозоро, мова йде про Херсонську міську лікарню імені Лучанського.
50 000 захисних масок для цього медичного закладу мала поставити херсонська фірма ТОВ «ФЮРОЖ»,  керівник  якої Юхненко Юрій, окрім постачання медичного обладнання, займається також торгівлею лісоматеріалами, сантехнікою, будіництвом та організацією розваг та відпочинку.