Тимчасову адмінмежу з Кримом за рік відвідало 22 іноземні делегації

28 Липня 2021, 11:27

22 іноземні делегації відвідали адміністративну межу з тимчасово окупованою територією Автономної Республіки Крим та міста Севастополя з вересня 2020.

Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив Постійний представник Президента України в ТОТ АР Крим Антон Кориневич. 

“Раніше взагалі ніхто з іноземних дипломатів не приїжджав на адмінмежу з Кримом. Всі приїжджали на Донбас. Відповідно, до Криму було прикуто менше уваги. Крим для багатьох був виключно листом в електронній пошті.

Важливо, щоб іноземні колеги бачили адмінмежу своїми очима, так вони побачать ситуацію на місці і вчергове підтримають суверенітет і територіальну цілісність України. Потім інформація передається в центри і Крим залишається на порядку денному. Особливо це важливо зараз перед установчим Самітом Кримської платформи”, – заначив у коментарях під своїм постом Кориневич.

Також Кориневич наголосив, що  “на КПВВ іноземні дипломати мають змогу побачити як окупанти обладналися в тимчасово окупованому Криму, взагалі зрозуміти, про що йде мова, коли говорять про адмінмежу з Кримом. Тому, як на мене, така діяльність є важливою”.

Останнім дипломатом, що наразі відвідав КПВВ, став Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Кіпр в Україні пан Луїс Телемаху, котрий завітав на тимчасову адмінмежу 27 липня.