Справу про продаж підробних ПЛР-тестів на адмінмежі з Кримом передано до суду

30 Липня 2021, 14:24

Херсонською обласною прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт за ч. 3 ст. 358 КК України стосовно двох організаторів схеми з видачі підроблених довідок з негативними результатами ПЛР-тестів на COVID-19.

Про це повідомляють в Херсонській прокуратурі.

Встановлено, що двоє чоловіків, вступивши у змову між собою, продавали громадянам України та інших держав, котрі перетинали державний кордон, підроблені довідки з негативним результатом на COVID-19 для ухилення від обов’язкової 14-денної самоізоляції. Вартість такої довідки становила від 1 тис. грн.

Під час проведення досудового розслідування попередньо встановлено близько десяти осіб, які отримали відповідні довідки.

Досудове розслідування здійснювалось слідчими СУ ГУНП в Херсонській області, під процесуальним керівництвом обласної прокуратури та оперативного супроводу Управління СБУ в області.

Як повідомлялось раніше, у Херсоні Служба безпеки України викрила зловмисників, які підробляли довідки про негативний результат ПЛР-тестів на COVID. «Липові» медичні документи ділки виготовляли й продавали переважно жителям тимчасово окупованого Криму та громадянам, охочим виїхати за кордон.

Співробітники спецслужби встановили, що двоє місцевих мешканців пропонували виготовлення довідок із негативним результатом без проходження лабораторних досліджень. Клієнти повідомляли анкетні дані в телефонному режимі. За бажанням, фігуранти виготовляли довідки на іноземних мовах для виїзду за кордон. Вартість такої «послуги» коливалась залежно від терміновості виконання довідки – від 800 до 1200 гривень.