Поблизу залізничного вокзалу в Херсоні заборонили стоянку для автобусів. Так влада протидіє нелегальним перевізникам

08 Липня 2021, 11:43

З метою ефективної боротьби з нелегальними перевезеннями поблизу залізничного вокзалу, Херсонською міською радою розроблено нову схему безпечного дорожнього руху, яку погоджено з патрульною поліцією.
Відтепер поряд із залізничним вокзалом встановлено три дорожні знаки, які забороняють стоянку автобусів. На заваді встановленню нових дорожніх знаків стали невідомі особи. Але конфлікт було оперативно врегульовано з допомогою Поліції Херсонської області.
Також працівники патрульної поліції, облдержадміністрації, депутати міської та обласної рад і надалі проводитимуть роз’яснювальну роботу серед перевізників щодо відповідальності за порушення цієї вимоги. Тож, із завтрашнього дня порушників почнуть штрафувати, відповідно до чинного законодавства.
Тема нелегальних перевезень на залізничному вокзалі міста неодноразово піднімалась місцевими активістами у соцмережах.
Так, користувач Фейсбук з ніком Никита Тирен на своїй сторінці в соцмережі заявляє:

Неодноразово співробітники “Укртрансбезпеки”, які практично щоранку перебувають на Вокзалі, спостерігають нелегальних перевізників. При цьому, вони не спостерігають у них порушень та відсутність законних норм для їх роботи, а продовжують перевіряти законних, з усіма документами, херсонських перевізників, по кілька разів. На фіксації порушень нових, нелегальних перевізників від Нацкорпуса, перехожих, працівників автостанції “Південь”, мовчки розводять руками, продовжують робити вигляд, що деякі з них “не зацікавлені особи”.

Кількість заяв і скарг вже величезна, але при цьому, як ми можемо спостерігати, гаманці у співробітників “Укртрансбезпеки” починають теж рости. Керівництво, яке знаходиться в Києві, прекрасно знає про ситуацію в Херсоні і, завдяки зв’язку з начальством “Укртрансбезпеки” в Херсоні, не дає ніяких коментарів. Внутрішнього розслідування ми теж не дочекаємося”, – йдеться в повідомленні активіста.

В ХОДА з наголошують, “кожен повинен діяти виключно у законному полі! Тому облдержадміністрація продовжуватиме працювати над легалізацією пасажирських перевезень на Херсонщині”!