Під Олешками продовжуються відпрацювання наземної компоненти навчань «Сі Бриз – 2021»

04 Липня 2021, 11:46

Берегова компонента українсько-американських навчань «Сі Бриз – 2021» уперше відбувається на загальновійськовому полігоні «Олешківські піски» морської піхоти ВМС ЗС України.

Про це повідомляють в АрміяІнформ.

У береговій компоненті взяли участь військовослужбовці окремого батальйону морської піхоти командування морської піхоти ВМС, морської піхоти США, Збройних сил Грузії, Збройних сил Республіки Молдова, Державної прикордонної служби України. Також у складі українських підрозділів були курсанти 3-го курсу факультету підготовки спеціалістів десантно-штурмових військ. Майбутні офіцери проходили стажування на первинних командирських посадах.

Так, під час медіадня журналістів було ознайомлено з роботою танкового підрозділу морської піхоти ВМС ЗС України в обороні. Танкісти виконали вправу стрільб штатним пострілом калібру 125 мм в умовах ведення оборонного бою, що є актуальним на сьогодні з урахуванням досвіду, набутого в АТО та ООС. Протитанковий підрозділ морської піхоти США знищив броньовані цілі умовного противника за допомогою протитанкового ракетного комплексу BGM-71 ТOW. Також американська мінометна батарея виконала вогневі завдання з підтримки своїх підрозділів під час наступального бою.

Одним з найяскравіших епізодів медіадня стала демонстрація дій багатонаціональної тактичної групи. За легендою, група отримала наказ на проведення рейдових дій. Вийшовши у визначений район, умовного противника було знищено силами української та американської морської піхоти, військовослужбовцями Державної прикордонної служби України, а також збройних сил Грузії та Молдови.

Останнім елементом медіадня стало відпрацювання українськими морпіхами десантування за допомогою КЗБО «Канат-М1» з вертольота армійської авіації Сухопутних військ ЗС України.

Нагадаємо, у береговій компоненті навчань беруть участь близько 1200 військовослужбовців з України, США, Грузії та Молдови. Понад 100 одиниць військової техніки.