Опубліковано покрокову інструкцію для вступу в українські ВИШі випускникам з ТОТ

14 Липня 2021, 15:22

Якщо в тебе немає документа про повну загальну середню освіту (свідоцтво/атестат) державного зразка, але ти хочеш навчатися в ЗВО або ЗФПО на території України, скористайся наданими можливостями – вступай за спрощеною процедурою через освітні центри «Донбас-Україна» та «Крим-Україна». 

Що для цього треба зробити – пояснюють у ХОДА. 

Освітні Центри «Донбас-Україна» та «Крим-Україна» працюватимуть з 7 червня до 24 вересня 2021 року. 

1. Оберіть ОЦ «Донбас-Україна» або «Крим-Україна» (перелік, адреса, контакти та графік роботи розміщено на сайтах Міністерства освіти і науки УкраїниДоступна освіта).

2. Особисто подайте заяву та заповніть освітню декларацію в ОЦ – щоб вступити на бюджетну форму здобуття освіти (квота-2) – до 20 липня, на контрактну форму – до 20 вересня.

Вступ на бюджет на бакалавра (магістра медичного, ветеринарного чи фармацевтичного спрямування):

  • прийом документів – до 20 липня;
  • вступні іспити – до 20 липня;
  • зарахування – до 23 липня.

3. Складіть на базі ОЦ два іспити державної підсумкової атестації: українська мова та історія України(Безкоштовні відеоуроки, презентації, тести є тут.) Реєстрація не потрібна.

4. Складіть один профільний вступний іспит (встановлює ЗВО). Для вступу на спеціальності, для яких передбачено проведення творчого конкурсу, замість вступного іспиту проводиться відповідний творчий конкурс.

Абітурієнти з АР Крим вступають до уповноважених закладів вищої освіти на бюджетні місця в межах установлених квот (20% від максимального (загального) обсягу державного замовлення за відкритими та закритими конкурсними пропозиціями).

Важливо!

У 2021 році, як і в минулих роках, у наказах про зарахування (з метою безпеки вступників) прізвища вступників шифруватимуться.

Зверніть увагу! Можна вступати лише через один освітній центр (до 5 заяв).