На Херсонщині зафіксовано нові спроби рейдерства урожаю

20 Липня 2021, 11:36

За ініціативи начальника обласної поліції, в Херсонській обласній державній адміністрації відбулась нарада оперативного штабу із забезпечення прав і свобод власників земель або збіжжя, завданням якого є забезпечення захисту аграріїв від спроб рейдерських захоплень. 

Про це повідомляють в Нацполіції. 

За словами начальника поліції Херсонщини Олександра Прокудіна, поліція намагається всіма можливими силами та засобами запобігати вчиненню рейдерських захоплень та оперативно реагувати на виявлені факти. Так, правоохоронцями було створено робочу групу, яка забезпечує збір та аналіз інформації про виниклі ситуації, а також вживає ряд превентивних заходів щодо недопущення протиправних дій.   

” Для швидкого й ефективного реагування на спроби рейдерського захоплення землі чи врожаю потрібно мати чітку та налагоджену взаємодію між всіма органами влади: своєчасно реагувати та надавати правову допомогу, а також    фіксувати вчинення правопорушень для подальшого притягнення винних осіб до відповідальності,” – зазначив начальник обласної поліції .

Олександр Прокудін

На сьогоднішній день поліція Херсонщини розслідує декілька конфліктних ситуацій, які виникли при зборі урожаю між суб’єктами господарювання та власниками полів, а саме, у Генічеському та Скадовському районах. Зважаючи на виниклі ситуації, правоохоронцями був розроблений алгоритм дій працівників поліції в разі надходження повідомлення про рейдерське захоплення землі чи урожаю, в якому поетапно зазначений чіткий перелік дій поліцейських під час реагування та документування таких фактів.

Також правоохоронцями були створені контрольно-пропускні пункти та мобільні групи з числа працівників територіальних підрозділів поліції, які щоденно несуть службу на автошляхах області та контролюють пересування ймовірних правопорушників.

Як повідомлялось раніше, в травні 2020 року слідчі обласного главку поліції за процесуальним керівництвом органів прокуратури та оперативним супроводом Управління стратегічних розслідувань в Херсонській області повідомили про підозру депутату Новотроїцького району за фактом протиправного заволодіння майном приватного підприємства «ПОП Чонгар». Наразі вирішується питання щодо обрання відповідного запобіжного заходу.