На Херсонщині викрили рекордну плантацію коноплі площею близько гектару

26 Липня 2021, 13:27

Оперативники карного розшуку поліції Херсонщини на території Чаплинської територіальної громади виявили посів конопель, якими була засаджена земельна ділянка площею один гектар. Наркоплантація ретельно доглядалася та охоронялася. Наразі в умовах ізолятора тимчасового тримання перебувають чотири учасники групи, причетної до вирощування наркорослин. За даним фактом відкрите кримінальне провадження за ч. 2 ст. 310 Кримінального кодексу України. Нині тривають необхідні слідчі заходи. 

Про це повідомляють в Нацполіції. 

Минулими вихідними оперативники разом із працівниками слідчого управління обласного главку поліції за силової підтримки бійців роти поліції особливого призначення викрили групу осіб, які причетні до вирощування коноплі у великій кількості. Загалом правоохоронці вилучили з наркоплантації 34700 кущів нарковмісних рослин.

Як повідомив заступник начальника обласного главку поліції Микола Цап, наркоплантація знаходилася на території зруйнованої птахофабрики поблизу с. Преображенка. Рослини, які є гібридною коноплею із підвищеним вмістом канабіноїдів, були висіяні за допомогою спеціальної сільськогосподарської техніки. Вздовж рядків із коноплею було прокладене крапельне зрошення, також рослини ретельно оброблялися проти бур’янів. З метою завчасного виявлення появи сторонніх осіб зловмисники неподалік від посіву встановили сторожову вежу, з якої черговий, озброєний гладкоствольною мисливською рушницею Вздовж рядків із коноплею було прокладене крапельне зрошення, також рослини ретельно оброблялися проти бур’янів.

З метою завчасного виявлення появи сторонніх осіб зловмисники неподалік від посіву встановили сторожову вежу, з якої черговий, озброєний гладкоствольною мисливською рушницею, цілодобово здійснював спостереження за земельною ділянкою. В ході першочергових слідчих дій поліцейські затримали чотирьох громадян, віком від 26 до 57 років, які обгрунтовано підозрюються в причетності до незаконного вирощування наркотичних рослин, які оцінюються в суму понад 300 мільйонів гривень. Наразі підозрювані в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України перебувають в ізоляторі тимчасового тримання.

Нині в рамках кримінального провадження, відкритого за ознаками ч. 2 ст. 310 Кримінального кодексу України, продовжуються необхідні слідчо-розшукові заходи. Встановлюються власник земельної ділянки, організатор злочинної групи та шляхи реалізації наркосировини. Також вирішується питання про обрання затриманим запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.