На Херсонщині викрили плантацію конопель вартістю 400 тисяч гривень

22 Липня 2021, 14:38

Під час відпрацювання осіб, які можуть бути причетними до особливо тяжкого злочину, оперативники Управління карного розшуку поліції Херсонщини прийшли з санкціонованим обшуком до домоволодіння 33-річного жителя Чаплинської територіальної громади. Там поліцейські виявили насадження конопель елітних сортів зі слідами культивування.  Вартість наркорослин за цінами «чорного ринку» становить приблизно 400 тисяч гривень.

Про це повідомляють в Нацполіції.

Як повідомив заступник начальника Управління карного розшуку поліції Херсонщини Денис Бородін, до рослин заввишки від метра до понад двох було підведено крапельне зрошення, щоб не допустити пересихання коренів, також коноплі ретельно удобрювали. Чоловік висаджував наркорослини як у теплиці, так і в саду. Поліцейським він пояснив, що вирощував коноплі для власних потреб. Правоохоронці перевіряють можливу причетність чоловіка до збуту наркотиків. Усі кущі вилучено, їх зразки направлено на експертизу.

 

Відкрите кримінальне провадження за ст.310 «Посів або вирощування снотворного маку чи конопель» Кримінального кодексу України.