На Херсонщині СБУ запобігла розкраданню земель рекреаційного фонду на 15 млн. грн

09 Липня 2021, 13:03

На Херсонщині СБУ запобігла незаконному привласненню земель рекреаційного фонду області. Зловмисники планували приватизувати ділянки площею 4,2 га на загальну суму понад 15 млн. грн.
Про це повідомляють в Службі безпеки України. 
Оперативники СБУ встановили, що «схему» організували місцеві мешканці. Вони використовували особисті дані людей, що ведуть асоціальний спосіб життя, а також дані так званих «мертвих душ». На них оформлювалися всі підроблені документи.
Зокрема, злочинці виготовляли підроблені рішення суду, на підставі яких змінювали форму власності рекреаційних земель.
У подальшому, для легалізації зазначених незаконних операцій, вони ініціювали справжні судові рішення. Уже на їх підставі вони отримували право на продаж вищезазначених земельних ділянок через виконавчі органи.
У результаті злагоджених дій правоохоронців було не допущено розкрадання державних земель рекреаційного фонду.
Одному з організаторів злочинної схеми вже повідомлено про підозру у скоєнні злочинів, передбачених ч. 4 ст. 190 та ч. 2 ст. 209 КК України та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.
Досудове розслідування триває.
Заходи з викриття протиправної діяльності здійснювались Управлінням СБУ в Херсонській області спільно з Головним слідчим управлінням Нацполіції за процесуального керівництва Офісу Генеральної прокуратури України