Херсонський школяр “замінував” корабель. За його вчинок відповідатимуть батьки

29 Липня 2021, 14:31

Вчора, 28 липня, близько сьомої вечора в «Єдиний центр 102» поліції Херсонщини зателефонував анонімний абонент та повідомив, що на кораблі закладена вибухівка. Після цього зв’язок перервався. Вжитими заходами поліцейські встановили, що на спецлінію «102» зателефонував 8-річний херсонець. Як виявилося, хлопчик таким чином вирішив пожартувати. В результаті мати малолітнього правопорушника була притягнута до адміністративної відповідальності.

Про це повідомляють в Нацполіції. 

Як розповів начальник Херсонського районного управління поліції Олександр Говорун, отримавши виклик, диспетчер «102» зрозумів, що в слухавку говорить дитина, а програмне забезпечення спецлінії зафіксувала номер мобільного телефона, з якого надійшов дзвінок. Впродовж 10 хвилин поліцейські встановили, де знаходиться абонент. Ним виявився 8-річний житель мікрорайону «Таврійський», який навчається в другому класі однієї з херсонських шкіл.

Родина дитини на обліку органів поліції, служби у справах дітей та інших соціальних відомств не перебуває. Хлопець, який на той час знаходився вдома сам із трохи старшим за віком братом, розповів поліцейським, що таким чином вирішив пожартувати. Отже повідомлення про замінування виявилося неправдивим. З малолітнім порушником ювенальні поліцейські провели профілактичну бесіду, а у відношенні 37-річної матері дитини – склали адміністративний протокол за ст.184 КУпАП.

Поліція Херсонщини нагадує батькам про необхідність постійного спілкування з дітьми щодо недопущення ними скоєння правопорушень та протиправних діянь. Також інформуємо, що неправдиве повідомлення про замінування карається реальним позбавленням волі.