Херсонською прокуратурою з початку року до суду відправлено два провадження за розкрадання коштів на ремонтах доріг

28 Липня 2021, 11:36

У Херсонській обласній прокуратурі відбулася підсумкова нарада, на якій обговорили результати роботи за перше півріччя 2021 року. 

Про це повідомляють в Херсонській обласній прокуратурі.

Із позитивних тенденцій роботи органів прокуратури Херсонської області Володимир Калюга відмітив підвищення результатів на окремих пріоритетних напрямах.
Зокрема, до суду скеровано 44 обвинувальних акти про кримінальні корупційні правопорушення.
Активізовано діяльність з протидії організованій злочинності, викрито 7 груп, судами ухвалено 2 вироки стосовно 5 осіб, що набрали законної сили і в яких підтверджено відповідну кваліфікуючу ознаку.
Результатами розкриття та розслідування кримінальних правопорушень у бюджетній системі стало спрямування до суду обвинувальних актів у 24 кримінальних провадженнях, у тому числі 2 обвинувальні акти за фактами привласнення бюджетних коштів, виділених на ремонт автодоріг на понад 1 млн. гривень.
Більшої ефективності набула робота у сфері представницької діяльності на захист інтересів держави. Так, зросла сума пред’явлених позовів і становить 735 млн. грн. З урахуванням добровільного відшкодування, стягнуто коштів та повернуто державі майна на суму майже 800 млн. гривень.
Також, з урахуванням географічного розташування регіону, прокурором області акцентовано увагу на пріоритетності питання захисту інтересів держави у сфері охорони узбережжя Азовського та Чорного морів, басейну річки Дніпро.