Дипломатичні представники США відвідали адмінмежу з ТОТ АР Крим

08 Липня 2021, 11:15

Дипломатичний представник США Девід Геренбек та політичний радник Патрік Кнап з Постійним Представником Президента України в АР Крим Антоном Кориневичем із робочим візитом відвідали адмінмежу з тимчасово окупованим Кримом.

Про це повідомляють в ДПСУ.

У супроводі начальника відділу прикордонної служби «Преображенка» майора Михайла Тхора, дипломатичні представники оглянули  КПВВ «Каланчак» та «Чаплинка», де ознайомилися з порядком здійснення пропускних операцій, інфраструктурою КПВВ та умовами несення служби прикордонників.

Під час візиту приділялася увага питанням соціально-політичної, оборонної та безпекової ситуації як в регіоні, так і безпосередньо на адмінмежі з тимчасово окупованим Кримом.

Цікавились гості, як працюють сервісні зони і як надаються адміністративні послуги для осіб, які перетинають адмінмежу з окупованим півостровом.

Девід Геренбек. Фото: Херсонська обласна Рада

Також повідомляється, що представники Сполучених Штатів зуструлися з керівництвом області, зокрема з Головою Херсонської обласної ради Олександром Самойленком та заступником Голови Херсонської обласної державної адміністрації Миколою Якименком.

«В Україні я вже майже рік, але, на жаль, через пандемію у мене не було нагоди подорожувати, хоча щоразу, коли приїжджаю працювати в нову для себе країну, я намагаюся якнайшвидше виїхати за межі столиці. Тому це мій перший виїзд і мені дуже цікаво познайомитися з вашим регіоном», – зазначив Девід Геренбек .

Херсонщина, на думку Голови обласної Ради Олександра Самойленка,  відіграє важливу роль у відносинах з мешканцями тимчасового окупованої території Кримського півострову. Тож, учасники зустрічі включили в обговорення  майбутній саміт «Кримської платформи», який пройде  23 серпня у Києві.

За словами Антона Кориневича, Постійного Представника Президента України в Автономній Республіці Крим, нещодавно  була проведена панельна дискусія, присвячена «Кримській платформі» у рамках всеукраїнського саміту «Україна 30», де обговорили присутність різних держав і формат їх участі у заході.

«Звичайно, ми будемо дуже вдячні Сполученим Штатам Америки за присутність та активну участь в установчому саміті. Це для нас дуже важливо. Серед ключових досягнень по кримському напрямку хочу відзначити: прийняття Стратегії деокупації та реінтеграції Криму, ухвалення Закону України “Про корінні народи України» та скасування вільної економічної зони “Крим”, – наголосив Антон Кориневич.

У рамках заходу сторони обговорили основні напрямки подальшої співпраці, зокрема у збереженні державного суверенітету та територіальної цілісності України, зміцненні громадянського суспільства, захисту прав людини та створенні умов для залучення інвестиції.