Держспоживслужба ініціює посилення санітарного контролю на адмінмежі з Кримом

15 Липня 2021, 11:56


Через зростання захворюваності на COVID-19 на тимчасово окупованій території АР Крим Держпродспоживслужба ініціюватиме посилення медико-санітарного контролю у пунктах пропуску. Відповідне звернення підготовлено та буде спрямовано до МОЗ України. 

Про це повідомляють у Держспоживслужбі України.

Крім того, Головне управління Держпродспоживслужби в Херсонській області ініціюватиме розгляд зазначеного питання на Регіональній комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Це пов’язано з підвищеним ризиком поширення на території України (в першу чергу, на території Херсонської області) гострої респіраторної хвороби COVID-19.

Нагадаємо, питання перетину адміністративної межі визначено Порядком в’їзду на тимчасову окуповану територію України та виїзду з неї, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 04.06.2015 № 367. В’їзд громадян на АР Крим та виїзд з неї можливий через КПВВ «Чонгар», «Чаплинка» та «Каланчак» на автомобілі чи пішки за умови пред’явлення паспортного документу. Діючий порядок не передбачає проведення експрес-тестування на визначення антигена коронавірусу. 

Як повідомлялось раніше, 2 особи із тимчасово окупованої території АР Крим отримали першу дозу вакцини від COVID-19 в амбулаторії м. Генічеськ. Наразі Міністерством охорони здоров’я України для громадян України, які проживають на тимчасово окупованих територіях, відкрито записи на щеплення проти COVID-19 через портал «Дія».

Про це повідомляють в ХОДА. 

В області для цієї мети визначено 6 пунктів, де планується щеплення вакциною CoronaVac.

Адреси пунктів:

  1. КНП «Херсонська міська клінічна лікарня ім. О. С. Лучанського»;
  2. КНП «Херсонська міська клінічна лікарня ім. А. і О. Тропіних», поліклініка № 1;
  3. КНП «Херсонська міська клінічна лікарня ім. Є. Є. Карабелеша», поліклініка № 1;
  4. Амбулаторія загальної практики-сімейної медицини у м. Генічеськ, проспект Миру, 130;
  5. Амбулаторія загальної практики-сімейної медицини, село Чонгар, вул, Шевченка, 68 А;
  6. Амбулаторія загальної практики-сімейної медицини, смт. Каланчак, провулок Зарічний, 14.