Біглому нардепу Журавку в РФ збирають кошти на лікування. Він обіцяє продовжувати “трощити нацистів”

10 Липня 2021, 13:01

Колишнього депутата Верховної Ради від “Партії регіонів” Олексія Журавка, якому інкримінують участь у створенні терористичної організації та діях, спрямованих на повалення конституційного ладу в Україні, прооперували в одній з російських лікарень. Для лікування та реабілітації депутата-втікача на території РФ оголошено збір коштів.

Про це прибічники Журавка повідомляють на своїх сторінках у соцмережах. 

“Олексій Журавко, боєць інформаційного фронту, потрапив до лікарні. Йому необхідна термінова операція і може бути тривала реабілітація.

Я знаю, що він мене буде лаяти за цей відкритий лист. Але я прийняв рішення його написати. Нам і суспільству ця людина душі і совісті потрібна. Для нас він є прикладом життя, і як треба по совісті жити. Для багатьох він просто приклад у суспільстві. Хлопці, хто скільки може, перерахуйте, будь ласка, на цей номер картки кошти”, – йдеться в повідомленні користувача під ніком Тамір Шейх. 

Сам Журавко підтвердив факт своєї хвороби та перепостив прохання про фінансову допомогу. Чим саме було викликане погіршення здоров’я втікача, втім, не повідомляється.

“Операція пройшла успішно. Величезне спасибі всім тим, хто за мене щиро переживав і допомагав… 

Не знаю, через скільки вийду з людської майстерні, але сподіваюся, що дуже швидко. Мій поношений організм відремонтують і стану до ладу. В бій! Трощити бандерівську сволоту, погань всяку нацистську, яка окупувала мою малу Батьківщину Україну за допомогою чужоземних країн”, – пише на своїй сторінці Журавко. 

6 квітня 2021 року у міському суді Херсона відбулось підготовче засідання у справі колишнього депутата Верховної Ради від “Партії регіонів” Олексія Журавка. Його підозрюють в участі у створенні терористичної організації та діях, спрямованих на повалення конституційного ладу в Україні.

Оперативники та слідчі СБУ встановили, що ексдепутат з початку російської агресії підтримував анексію Криму та окупаційні дії Росії на Донбасі. У січні 2015 року він виїхав до Російської Федерації, де перебуває до цього часу.

Співробітники спецслужби з’ясували, що спільник терористів продовжує брати активну участь в інформаційній війні проти України та просуває російські інтереси на півдні України, зокрема на Херсонщині. Він також періодично відвідує тимчасово окуповані райони Донбасу та АР Крим.

Дії зловмисника кваліфіковано за ч. 2 ст. 109, ч. 1 ст. 258-3, ч. 1 ст. 332-1 Кримінального кодексу України.

Стосовно бізнес-імперії біглого депутата читайте докладніше в матеріалі “Центру журналістських розслідувань” за посиланням.