25 липня рятувальники Херсонщини ліквідували 9 пожеж на відкритих територіях

26 Липня 2021, 13:00

25 липня на відкритих територіях області зафіксовано 9 пожеж. Рятувальники м. Каховка, м. Олешки, смт. Нижні Сірогози, смт. Верхній Рогачик, смт. Новотроїцьке, смт. Каланчак, смт. Іванівка та Суворовського району м. Херсон ліквідувували загорання сухостоїв, сміття та пожнивних залишків.
Загальна площа пожеж склала майже 2,66 га.
Причина таких пожеж не лише спекотна пора року, а ще й у переважній більшості людський фактор. Люди, коли знаходяться на відкритих територіях, часто  нехтують правилами пожежної безпеки. Тому і маємо такі негативні наслідки.
Рятувальники нагадують гостям та мешканцям області про необхідність дотримання основних правил пожежної безпеки під час перебування в екосистемах.

Також повідомляється, що загалом на території України  упродовж минулого тижня (з 19.07 по 25.07) підрозділи Державної служби України з надзвичайних ситуацій здійснювали виїзди для проведення заходів із запобігання надзвичайним ситуаціям, оперативного реагування на події та ліквідації їх наслідків, гасіння пожеж, проведення інших рятувальних заходів.

Від початку тижня зареєстровано 2 тис. 145 надзвичайних подій, на які забезпечено реагування підрозділів ДСНС з виїздом до місця їх виникнення. В результаті вжитих заходів врятовано 60 осіб.

Ліквідовано 1 тис. 533 пожежі, врятовано на пожежах 28 осіб та не допущено знищення вогнем 363 будівель і 36 од. техніки. На пожежах загинуло 12 осіб, орієнтовні збитки, за оперативними даними, становлять 4 млн. 824 тис. грн.