Житель Нижніх Сірогозів зберігав вдома гранатомет

24 Червня 2021, 13:37

Працівники поліції за інформацією УСБУ провели санкціонований обшук в будинку 48-річного жителя смт. Нижні Сірогози. В оселі підозрюваного поліцейські знайшли гранатомет РПГ-22, 150 патронів до автомату Калашникова та пакет із марихуаною. 

Про це повідомляють в Нацполіції. 

Раніше домовласник до кримінальної відповідальності не притягався. З його слів, небезпечні предмети та наркотичну речовину він знайшов у мішку неподалік населеного пункту, приніс додому і зберігав без певної мети. Наразі поліцейські встановлюють походження знайденого.

Нині все вилучене направлене на експертизу. За даним фактом слідчі відкрили кримінальні провадження за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами» та ч. 1 ст. 309 Кримінального кодексу України «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту». Чоловіку може загрожувати 7 років позбавлення волі. Досудове розслідування триває.

Нагадаємо, що минулого тижня схожу зброю вилучили у жителя Іванівки. Тоді  під час огляду приміщень будинку у веранді під диваном правоохоронці знайшли предмет, схожий на постріл до гранатомету РПГ-7 та пороховий заряд до нього. Також поруч знаходився пакет із 300 грамами висушеної коноплі. Зі слів домовласника, боєприпаси та наркотичну речовину він знайшов у лісосмузі неподалік села.