Водні поліцейські на Херсонщині врятували викинутого штормом на берег дельфіна

15 Червня 2021, 11:26

Рятувальну операцію з порятунку дельфіна, якого штормом викинуло на мілину прісних вод Дніпровського лиману неподалік від с. Олександрівка, що дуже далеко від відкритих вод Чорного моря, провели водні поліцейські разом з відпочивальниками. Знесилена тварина самостійно не могла вибратися з пастки, але завдяки вчасним діям усіх небайдужих її вдалося врятувати. 

Про це повідомляють в Нацполіції. 

Першими дельфіна на мілині помітили з берега відпочивальники. Вони активно почали допомагати тварині триматися на плаву, а водні поліцейські по телефону консультували, як саме допомогти тварині до їх приїзду. З підручних матеріалів, ковдр та ременів, люди зробили своєрідний хомут і таким чином утримували дельфіна до прибуття човна водної поліції Херсонщини.

За словами начальника сектору поліцейської діяльності на воді Херсонського районного управління поліції Максима Жаркова, громадяни допомогли підняти дельфіна на борт службового катера та інспектори, у свою чергу, швидко вирушили у відкриті води Чорного моря. Дельфіна випустили у природне середовище з надією, що з твариною усе буде добре і вона повернеться до зграї.