В Херсонобленерго розшукують водія, котрий знеструмив 70 будинків в Новій Збур’ївці

26 Червня 2021, 14:20

У мешканців села Нова Збур’ївка сталася неприємна ситуація. У їхніх оселях раптово зникло світло. Причиною аварійного знеструмлення майже 70 будинків у населеному пункті стала дорожньо-транспортна пригода, в результаті якої неуважний водій збив електроопору та втік з місця ДТП.

Про це повідомляють в Херсонобленерго. 

Бригада енергетиків оперативно провела технічні роботи та відновила енергопостачання до домівок селян. Про подію повідомлено до поліції.

АТ «Херсонобленерго» сподівається на допомогу небайдужих жителів області. Якщо ви стали свідком ДТП, в якому водій, збив електроопору чи пошкодив інше електрообладнання та намагається зникнути з місця пригоди, одразу телефонуйте до поліції на номер «102».

Нехтування правилами дорожнього руху сповільнює роботу оперативно-виїзних бригад та відволікає фахівців підприємства від щоденної планової роботи.

Як повідомлялось ранішепід час планового огляду та перевірки приладів обліку на території одного з фермерських господарств в Бериславському районі виявлено відсутність пломби на лічильнику, яка була встановлена відповідно до акту про опломбування та збереження пломб. Відсутність пломби давало можливість безобліково споживати електричну енергію.

“Виявлений факт порушення “Правил роздрібного ринку електричної енергії” зафіксовано в акті, сума нарахування згідно з яким становить більш ніж мільйон гривень.

Південно-Західний апеляційний господарський суд (справа №923/402/19 від 27 січня 2021 року) визнав доведеним порушення з боку юридичного зазначеного споживача та підтвердив правомірність нарахування у сумі 1 мільйон 44 тисячі 444 гривні”, – йдеться в повідомленні.