УЄФА не заборонятиме збірній України виступати у формі з зображенням Криму

07 Червня 2021, 11:07

Депутат Державної Думи Росії Дмитро Свищов зробив відверту заяву щодо екіпірування України, у якому та гратиме на чемпіонаті Європи. Росіянам не подобається зображення на формі Українців тимчасово окупованого Криму.

Про це повідомляють на сайті “Футбол 24”.

“Я сподіваюся, що цю форму заборонять. Це висловлення якоїсь політичної позиції, яка відрізняється від позиції нашої країни. Конфлікт закладено, використовуючи форму.

Ба більше, наші команди можуть зустрітися. Навіщо виступати на Євро, якщо ти їдеш висловлювати свою політичну позицію? Є міністерства закордонних справ, можна доводити свою позицію іншим способом, а не на спортивних полях.

УЄФА повинен відреагувати на цю форму і заборонити її. На спортивних стадіонах не повинно бути місця політичним деклараціям”, – цитує Свищова Футбол 24. 

В свою чергу, прес-служба УЄФА повідомила, що форма збірної України на майбутній чемпіонат Європи з футболу – 2020 із зображенням Криму відповідає всім правилам. «Форма збірної України, як і всіх інших команд, на Євро-2020 була схвалена УЄФА відповідно до існуючих правил екіпіровки», – говорить відповідь УЄФА на відповідний запит виданню «Чемпіонат».

6 червня відбулась презентація нового екіпірування “синьо-жовтих”, на якому є написи “Слава Україні!” та “Героям слава”, а також зображена карта України з Кримом, Донецькою та Луганською областями. Форму випустили спеціально до Євро-2020.

“Національна збірна Україна виступатиме на Євро-2020 в новій — особливій формі. Головним її атрибутом стане оберіг і символ, дорогий серцю кожного українця.

Це найцінніший для всіх нас обрис нашої країни. Єдиної і неподільної батьківщини з Кримом, Донецьком, Луганськом, Києвом, моїм рідним Дніпром, Львовом, Одесою і усіма містами і селами, де головною мелодією з дитинства є мелодія національного гімну. Де на “Слава Україні!” відповідають гаслом “Героям слава!” і яке тепер також буде на формі та надихатиме наших футболістів на нові перемоги”, – прокоментував презентацію нової форму збірної президент  Української асоціації футболу Андрій Павелко на своїй сторінці у Facebook.