USAID передало 25 тисяч захисних масок КПВВ «Каланчак» та «Чонгар»

23 Червня 2021, 13:21

Протягом чотирьох останніх місяців USAID, діючи через Бюро ініціатив перехідного періоду (ОТІ), передало окружним лікарням Херсона, які також обслуговують мешканців окупованого Криму, що перетинають лінію розмежування, понад 12 тис. захисних костюмів. Додатково, USAID також передало КПВВ «Каланчак» та «Чонгар», а також центрам надання адміністративних послуг, що на адмінкордоні з анексованим Кримом, 25 тис. захисних масок з метою убезпечення працівників служби надання послуг та підтримки.

Про це представники КПВВ організації повідомляють в соцмережах. 

«Коронавірусна пандемія демонструє, що людяність—це поняття глобальне. Коли ми отримуємо допомогу з інших країн—це важливо», – зазначає генеральний директор лікарні ім. Є. Є. Карабелеша Алла Малицька.

Так, 31.03.21 р. завершено проєкт Фонду громади Херсона «Захист», який підтримано Агентством США з міжнародного розвитку USAID у напрямку сприяння подоланню поширення COVID-19 на Херсонщині.

Загальна сума соціальної негрошової інвестиції (матеріальні цінності у вигляді костюмів та масок, пошитих в Україні), отриманої Фондом “Захист” від USAID для медицини Херсонщини, склала з вересня 2020 по березень 2021 року більш як чотири мільйона гривень.
Сьогодні останню партію у п’ять тисяч захисних костюмів посиленої ізоляції передано восьми лікарням Херсонщини: двом медичним закладам обласного центру – обласній інфекційній і міським лікарням ім. О. і А. Тропіних та ім. О. С. Лучанського, а також – п’яти опорним лікарням області: міста Нова Каховка, Генічеського, Голопристанського, Каховського, Скадовського районів. Сума останнього траншу допомоги склала більш як 800 тисяч гривень.