Українських вболівальників не пускали на стадіон в Бухаресті через банер із зображенням Криму

22 Червня 2021, 14:26

Румунські правоохоронці намагались не допустити на стадіон в Бухаресті українських вболівальників, що зобразили мапу Кримського півострова на українському прапорі. Також поліціянтів збентежив напис на цьому іпровізованому банері – “Crimea is Ukraine”. 

Про це на своїй сторінці у Facebook розповів користувач Дмитро Сергійович. 

Він передає розповідь своїх друзів, що приймали участь у цьому інциденті:

“Вчора, на Євро в Бухаресті, у моїх друзів сталась неприпустима ситуація. Поліція не пропустила на стадіон банер, де зображений Крим як українська територія.

Після історії з футболкою збірної з друзями вирішили продовжити цю тему та намалювали невеликий банер – прапор України з кордонами Криму та надписом “Crimea is Ukraine”.
Під час входу на стадіон з боку румунської поліції та стюардів побачили нездоровий інтерес до всіх прапорів, що проносились.
З собою мали два прапори з надписом “Kyiv” та “Crimea is Ukraine”.
Коли поліція помітила прапор з Кримом – поназбігалося купа незрозумілих людей, що відтіснили нас вбік та сфоткали прапор. Сказали, що вхід з цим прапором заборонений, тому що це політика.
На наші твердження, що це не політика, а просто факт – нас запитали, чи хочемо ми потрапити на футбол та наполягли на здачі прапору в камеру схову. Сказали, що Крим – спірна територія між Росією та Україною і відмовились поглянути на карту в гугл мапс.
У цей весь кіпіш також вписався український коп з поліції діалогу та казав румунам, що прапор можна пропускати, але в результаті поспілкувавшись з ними, прийняв їхню позицію і сказав нам, щоб ми не підіймали сперечання, інакше нас не пустять на стадіон”, – йдеться в повідомленні.
Українські вболівальники звернулись до Міністерства закордонних справ України з вимогою отримати пояснення і вибачення від румунської сторони. 
Нагадаємо, що Депутат Державної Думи Росії Дмитро Свищов зробив відверту заяву щодо екіпірування України, у якому та гратиме на чемпіонаті Європи. Росіянам не подобається зображення на формі Українців тимчасово окупованого Криму.