Туристів просять не наближатися до Джарилгацького маяка. Споруда у аварійному стані

25 Червня 2021, 14:53

Сьогодні одна з візитівок Херсонщини – маяк на острові Джарилгач, знаходиться в аварійному стані. Наукове дослідження, проведене компанією ТОВ “Санта” у 2016 році, свідчить про фізичне зношування конструкції на 75%. Він не придатний до експлуатації, а сама конструкція має дефекти та пошкодження.

Про це повідомляють в ХОДА.

“У жодному разі не підходьте близько до Джарилгацького маяка, а тим більше не вилазьте на конструкцію. Це може загрожувати вашому здоров’ю або навіть життю. Якщо хочете сфотографуватися на фоні маяка, робіть це здалеку, адже вдалий знімок не коштує вашого життя. Пам’ятайте про це.
Окремо хочемо наголосити, що Джарилгацький маяк – це потужний туристичний магніт Херсонщини, а тому Облдержадміністрація докладає максимум зусиль, аби реконструювати його. Це питання обласна влада тримає на постійному контролі”, – зазначають в ХОДА.
Маяк побудований у 1902 році та має статус пам’ятника культури. Загальна висота маяка складає  24,4 метра з видимістю світла до 14,8 милі. Його металевий каркас та технічне оснащення виготовлено в Парижі.
1997 року на відстані у 50 м від Джарилгацького маяка, за 200 м від моря, споруджено новий 24-метровий маяк.