Справу Тетяни Кузьміч розглядатиме колегія суддів

03 Червня 2021, 15:01

Суддя Валігурська завершила підготовче судове засідання  та призначила судовий розгляд по справі відносно Тетяни Кузьміч, обвинуваченої у державній зраді.

Під час підготовчого судового засідання обвинувачена та її захисники заявили клопотання про колегіальний розгляд справи – у складі трьох суддів. Крім того, обвинуваченій було продовжено строки дії запобіжного заходу.

Наступну дату судового засідання наразі не визначено, оскільки матеріали будуть передані до канцелярію суду для визначення складу колегії модулем автоматизованого розподілу”, – йдеться в повідомленні.

Подробиці повідомляє керівник херсонської “Самооборони” Інна Усачова на своїй сторінці в Фейсбук. 
“Між іншим Кузьміч наголошує, що їй треба на МРТ, то ж дуже заважає браслет, котрий ще кілька засідань тому викликав у неї хронічну алергію.
Також судом продовжено дію запобіжного заходу до 3 серпня, у силі лишається браслет та заборона спілкуватись із свідками по справі.
Під час судового засідання Кузьміч відмовилась від одного свого захисника: Андрія Кадачнікова. Тож тепер у справі лишається два адвокати Дмитро Кальонов та Світлана Новицька”, – повідомляє Усачова.

Як повідомлялось раніше, Херсонська обласна прокуратура затвердила і направила до Херсонського міського суду обвинувальний акт щодо Тетяни Кузьмич, яка очолює ГО «Російська національна громада  “Русич”та раніше викладала в Херсонській академії неперервної освіти.Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчим відділом Управління СБУ в Херсонській області під процесуальним керівництвом Херсонської обласної прокуратури.

Як повідомлялося 5 жовтня 2020 року, затримана в серпні за підозрою в державній зраді Тетяна Кузьмич вийшла з СІЗО Херсона під заставу в 530 тис. грн.

Її адвокат не назвала благодійників, які заставу внесли.