СБУ провела антитерористичні навчання в Херсонському морському порту: відбили «терористичну» атаку

25 Червня 2021, 15:10

На території обласного центру відбулися тактико-спеціальні антитерористичні навчання правоохоронців. Участь у заходах, організованих обласним управлінням СБУ, також взяли працівники обласного главку та Херсонського районного управління поліції, обласних управлінь патрульної поліції та поліції охорони, представники інших силових відомств системи Міністерства внутрішніх справ України. Навчання проходили в умовах, наближених до реальних. 

Про це повідомляють в Службі безпеки України.

За сценарієм навчань, одна з «терористичних» груп намагалася вчинити «теракт» на території морського торговельного порту та захопила у «заручники» працівників підприємства. Інша група умовних терористів захопила вантажне судно та висунула вимоги.

Антитерористична операція на захопленому «терористами» судні проходила у кілька етапів: після завершення переговорів розпочалася активна фаза.

Спецпризначенці СБУ нейтралізували «терористів» і звільнили «заручників». Учасники навчань поетапно відпрацювали спільні дії, оцінили ефективність сил і засобів, спрямованих на протидію терористичним проявам.

Після завершення тренувань, Координаційна група детально проаналізувала рівень виконання поставлених завдань, визначила стан захищеності підприємства та надала чіткі інструкції його керівництву щодо дій при можливих загрозах.

До заходів були залучені підрозділи Управління СБУ в Херсонській області, спецпризначенці СБУ з різних регіонів, працівники спецпідрозділу «Корд», представники Держприкордонслужби, Національної поліції, Держслужби з надзвичайних ситуацій, Збройних Сил України, Національної гвардії, Херсонського морського порту та органів місцевої влади.