Протягом травня 53 особи порушили правила перетину КПВВ на адмінмежі з Кримом

05 Червня 2021, 10:06

За порушення порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї до адміністративної відповідальності притягнули 53 особи, ще 102 громадянина були притягнуті до адміністративної відповідальності за порушення прикордонного режиму та режиму в пунктах пропуску.

Про це звітують в Херсонському прикордонному загоні за результататами роботи за травень.

Також повідомляється, що за  результатами паспортної роботи військовослужбовці виявили 1 підроблений та 43 недійсних паспорти.

Також під час оглядової роботи спільно з представниками ДФС та самостійно прикордонники в 8 випадках виявляли заборонені для переміщення товари та предмети на загальну суму понад 17 мільйонів 400 тисяч гривень та дві одиниці зброї.
За результатами патрулювання водної ділянки відповідальності прикордонники загону виявили 50 заборонених знарядь лову, 58 кілограмів морепродуктів та 5 осіб притягнули до відповідальності за порушення правил використання об’єктів тваринного світу.
Як повідомлялось раніше, 17 травня 2021 року в  ході реалізації оперативної інформації прикордонники Херсонського та Одеського загонів у взаємодії з Регіональним управлінням морської охорони виявили рекордну для Миколаївської області партію контрабанди. 
Взуття, спортивні костюми, купальники, автозапчастини та  інші товари вагою близько 13 тон намагались незаконно перемістити на митну територію України на іноземному судні під виглядом цементу в одному з портів Миколаєва. Заходи проводилися на виконання завдань з протидії правопорушенням, пов’язаних з мінімізацію митних платежів, визначених постановою координаційної наради правоохоронних органів Миколаївської області, яка проводилася під головуванням керівництва Миколаївської обласної прокуратури із залученням слідчих ДБР.