Підприємця з Херсона підозрюють в ухилянні від сплати 6 мільйонів гривень податків

22 Червня 2021, 10:56

За процесуального керівництва прокурорів Херсонської обласної прокуратури співробітниками слідчого управління Головного управління ДФС в області повідомлено про підозру фізичній особі-підприємцю в умисному ухиленні від сплати податків, що призвело до фактичного ненадходження до бюджету коштів у особливо великих розмірах (ч. 3 ст. 212 КК України).
 
За даними слідства, підозрюваний упродовж 2016 – 2018 років приховав від оподаткування отриманий дохід від реалізації м’ясної продукції, не вказавши ці відомості у податковій декларації. Як наслідок, бюджет недоотримав понад 6,5 млн. грн податків на прибуток.
Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.
Досудове розслідування триває.
Відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено у законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Нагадаємо, що  за інформацією Херсонобленерго, під час планового огляду та перевірки приладів обліку на території одного з фермерських господарств в Бериславському районі виявлено відсутність пломби на лічильнику, яка була встановлена відповідно до акту про опломбування та збереження пломб. Відсутність пломби давало можливість безобліково споживати електричну енергію.
Судячи з матеріалів провадження, мова йде про фірму «ЛІДЕР АГРІ», що базується в селі Новокаїри, Бериславського району, Херсонської області. За інформацією з Youcontrol, фірма належить Гамлету Овсепяну, депутату Херсонської обласної ради від партії “Нам тут жити!”.