Нацполіція викрила на Херсонщині одразу дві плантації снодійного маку

22 Червня 2021, 13:52

Впродовж останніх вихідних поліцейські Каховського та Бериславського районів викрили двох громадян, які на своїх городах вирощували нарковмісні рослини. Під час обшуків в домоволодіннях підозрюваних поліцейські вилучили з присадибних ділянок понад тисячу кущів снодійного маку.

Про це повідомляють в Нацполіції. 

Так, в рамках відпрацювання «МАК-2021», поліцейські територіального підрозділу поліції смт. Велика Лепетиха під час санкціонованого обшуку на території домоволодіння 58-річного мешканця с. Ушкалка виявили та вилучили 560 кущів снодійного маку.

Також вчора, 21 червня, під час санкціонованого обшуку в домоволодінні 56-річного мешканця м. Берислава поліцейські районного відділу виявили на городі 485 рослин маку зі слідами догляду.

Вилучені рослини направлені на дослідження. Обидва господарі стверджують, що вирощували нарковмісні рослини для використання в кулінарії. Проте за обома фактами поліцейські розпочали кримінальні провадження за ч.2 ст.310 Кримінального кодексу України «Посів або вирощування снотворного маку чи конопель». Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до семи років. Досудові розслідування тривають