Нацполіція Херсонщини звітує про боротьбу з незаконною вуличною торгівлею

09 Червня 2021, 13:09

На території Херсонської області поліція продовжує боротьбу зі стихійною торгівлею. Рейдові перевірки територій біля ринків, зупинок, на тротуарах, прибудинкових майданчиках. На порушників, які не мають жодних дозвільних документів на право торгівлі та щодо якості продуктів, правоохоронці складають адмінматеріали та вилучають товар.

Про це повідомляють в Нацполіції. 

Як повідомив заступник начальника Управління превентивної діяльності ГУНП області Ярослав Шанько, з початку року працівники поліції склали 246 адміністративних протоколів за ст.160 «Торгівля з рук у невстановлених місцях» КУпАП та 364 протоколи за ст.152 «Порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів» КУпАП.

Як повідомлялось раніше, поліцейські разом з представниками держпродспоживслужби та органів місцевого самоврядування також продовжують перевіряти дотримання карантинних вимог суб’єктами господарювання та пасажироперевізниками задля запобігання подальшого розповсюдження вірусу COVID-19.

За словами заступника начальника обласного главку поліції Дениса Захарченка, лише протягом останнього тижня минулого місяця  поліцейські Херсонщини склали 169 адміністративних матеріалів за ігнорування карантинних обмежень, з яких 4 протоколи за ч.1 ст.44-3 КУпАП, за що передбачено мінімальний штраф у сумі 17 тисяч гривень. Також, за категоричне відмовлення одягати захисні маски в громадських спорудах, будівлях та транспорті, поліцейські винесли громадянам 165 адміністративних постанов. Наразі цим правопорушникам загрожує штраф у розмірі від 170 до 255 гривень.