На одній з херсонських автостоянок вигоріло 9 автівок. Підозрюють підпал

02 Червня 2021, 11:09

В Херсоні стався черговий підпал приватного авто. Цього разу  сталося загорання автомобіля марки «Mercedes» на іноземній реєстрації, який належить 31-річному херсонцю. Внаслідок пожежі вогонь перекинувся ще на вісім автомобілів, які стояли поруч.  

Про це повідомляє прес-секретар ГУ ДСНС України в Херсонській області Квіта Заобурна. 

“2 червня о 03:01 на номер Служби 101 м. Херсон надійшло повідомлення про те, що по вул. Університетській 114-г на території автостоянки горять автомобілі. За викликом виїхало два відділення 10-ї Державної пожежно-рятувальної частини.

На момент прибуття рятувальників вогнем було охоплено чотири автомобілі і полум’я швидко поширювалося на інші автівки. До гасіння долучились ще 2 відділення 20-ї Державної пожежно-рятувальної частини по охороні Суворовського району. Спільними зусиллями ліквідувати пожежу вдалось о 03:50. Завдяки швидким і злагодженим діям рятувальникам вдалось врятувати більше 20 автівок, але чотири автомобілі згоріли повністю та 5 пошкоджено. На місці події працювали 4 одиниці техніки та 13 чоловік особового складу Служби 101. Ймовірна причина пожежі – підпал”, – йдеться в повідомленні.

В Нацполіції підтверджують факт підпалу та розповідають подробиці.

“Під час першочергових слідчих дій поліцейські опитали охоронця автостоянки. Чоловік пояснив поліцейським, що близько третьої ранку він почув хлопок та помітив, що загорівся один з автомобілів. Чоловік схопив вогнегасник та побіг гасити полум’я. Але своїми силами охоронцю вогонь не вдалось погасити. Полум’я почало перекидатися на розміщені поруч автомобілі. В цей час він викликав службу ДСНС, працівники якої ліквідували пожежу”, – йдеться в заяві, опублікованій на сайті Нацполіції.

Крім того, під час огляду місця події поліцейські виявили камери відео спостереження, які зафіксували зловмисника. На записах видно, як невідомий чоловік в капюшоні та масці на обличчі потрапляє на територію стоянки з пляшкою з невідомою речовиною в руках та направляється до автомобіля марки «Mercedes». Далі чоловік обливає автівку та здійснює підпал, після чого зникає в невідомому напрямку.